De Inspirator succesvol in première gegaan in Tuschinski Amsterdam

5 September, 2018 - Amsterdam

 

De Volkskrant:

“De personages zijn met verrassend veel zorg neergezet, de dialogen zijn vaak geestig en het acteerwerk is prima.”

 

Woensdag 5 september was de succesvolle première van ‘De Inspirator’ in Pathé Tuschinski in aanwezigheid van de voltallige cast en crew (o.a. Sytske van der Ster, Hans Breetveld, David Lucieer, Mary-Lou van Stenis, Truus te Selle) en de Nederlandse pers. Kijk hier voor een reportage die SBS Shownieuws maakte over deze feestelijke avond.

Vanaf nu is De Inspirator te zien in Filmhuizen door het hele land. Houdt de website in de gaten voor updates. Een uitgebreid verslag van de première-avond volgt binnenkort.

Hoofdrolspeler Hans Breetveld regisseert met De Inspirator zijn tweede lange speelfilm na zijn debuut Lege Maag uit 2009. Ook te zien zijn onder anderen Sytske van der Ster (De co-assistent, Levenslied), David Lucieer (Rokjesdag, Sneekweek), Mary-Lou van Steenis (Vrienden voor het leven, Dokter Tinus), Eva Duijvestein (Rendez-Vous, Alberta), Truus te Selle (De Heineken Ontvoering, Soof) en Hein van der Heijden (La Famiglia, Zuidas).

De Inspirator draait om Change-Goeroe Gijs Schippers (Hans Breetveld). Gijs trekt volle zalen als spreker op congressen en seminars en ook in zijn privéleven kent hij enkel succes. Samen met zijn vrouw Elske (Mary-Lou van Steenis) en zoon Thijmen (Pim Dekker) begeeft hij zich in de beste kringen en geniet hij van zijn materiële rijkdommen. Totdat Gijs in een fikse midlifecrisis belandt. Hij stort zich in een passionele affaire met de ambitieuze Judith en al snel wil zij meer. De twee besluiten allebei hun bedrogen partners te verlaten maar als het moment suprême eindelijk daar is, gooit het lot voor zowel Gijs als Judith roet in het eten.

Lege Maag, de eerste film van Hans Breetveld, ging in première op het Nederlands Film Festival in 2009. Deze tweede speelfilm maakt Breetveld in samenwerking met scenarioschrijver Reinier Hattink en medebedenkers Michiel Nannen en Ronald Kerkman. Hij werkt in eerste instantie graag onafhankelijk – zonder opdrachtgever – om in alle rust te onderzoeken wat hij wil maken voordat hij het vertaalt naar een professionele productie voor het publiek.

Volg De Inspirator op Facebook, Twitter en Instagram